Imperiul construit de faimosul bucătar Jamie Oliver, în pragul FALIMENTULUI. 1.300 de oameni pot rămâne fără un loc de muncă

Autor: Andra Stroe Postat la 21 mai 2019 1049 afişări

Imperiul celebrului Jamie Oliver, care cuprinde o reţea de 23 de restaurante cu specific italienesc, se află în pragul falimentului.

Imperiul construit de faimosul bucătar Jamie Oliver, în pragul FALIMENTULUI. 1.300 de oameni pot rămâne fără un loc de muncă

Conducerea celor 23 de unităţi, alături de cea a restaurantelor Fifteen şi Barbecoa, a fost cedată companiei de consultanţă KPMG, şi circa 1.300 de angajaţi riscă să rămână fără un loc de muncă.

„Sunt profund întristat de acest rezultat şi aş dori să mulţumesc tuturor, personalului şi furnizorilor noştri, care şi-au pus inimile şi sufletele în această afacere de peste un deceniu. Înţeleg cât de dificil este acest lucru pentru toţi cei afectaţi. Aş dori, de asemenea, să mulţumesc tuturor clienţilor care ne-au sprijinit în ultimul deceniu, a fost o adevărată plăcere să vă servim”, a spus Oliver.

Grupul a pornit în căutarea cumpărătorilor în ultimele luni, după ce Oliver a decis să vândă, în contextul concurenţei acerbe din piaţă, reprezentată de lanţuri de restaurant precum Carluccio, Byron Burger şi Gourmet Burger Kitchen.

Noua administraţie preia controlul după ce vânzările companiei au scăzut cu aproape 11% anul trecut, la 101 milioane de lire sterline, închizând 12 restaurante şi concediind aproape 600 de angajaţi. Lanţul a fost salvat de la faliment doar cu o investiţie a lui Oliver de 13 milioane de lire sterline, pentru a menţine restaurantele pe linia de plutire.

Oliver a devenit cunoscut după ce un echipaj de televiziune l-a văzut în timp ce lucra la River Cafe din Hammersmith în 1997. De aici, el a ajuns să aibă primul show de televiziune – The Naked Chef (Bucătarul dezbrăcat). De atunci a construit un imperiu din apariţii la TV, deschiderea celebrelor restaurante şi din publicarea cărţilor de bucate.

În 2015 însă, Oliver a închis ultima unitate a Recipease - lanţul său de magazine de gastronomie - iar ultimul dintre cele patru restaurante Union Jacks au avut acelaşi destin doi ani mai târziu. În octombrie 2017, revista sa, Jamie, a încetat să fie publicată după aproape 10 ani. Imperiul lui Jamie Oliver a înregistrat anul trecut o pierdere de aproape 20 de milioane de lire sterline, iar lanţul său de restaurante a fost forţat să închidă o duzină de magazine în februarie. KPMG a refuzat să comenteze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jamie oliver,
faliment,
restaurante

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.