​Împăratul Japoniei a abdicat

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 06 mai 2019 148 afişări

Împăratul Akihito al Japoniei şi-a declarat în mod oficial abdicarea săptămâna trecută, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Tokio, şi a ţinut ultimul discurs public în calitate de suveran al tronului Crizantemei.

​Împăratul Japoniei a abdicat

Akihito al Japoniei a abdicat după 30 de ani şi cinci luni pe tronul Crizantemei, iar locul său va fi luat de fiul cel mare, prinţul moştenitor Naruhito. Acesta a devenit al 126-lea suveran al tronului Crizantemei.

Data abdicării împăratului Akihito a fost stabilită de guvern, o premieră în ultimii 200 de ani în Japonia, familia imperială neavând un cuvânt de spus în acest sens.

Japonia a intrat astfel în primul an al erei imperiale Reiwa (Frumoasa armonie), după trei decenii de eră Heisei (Obţinerea păcii).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.