Immochan dezvoltă în Braşov un proiect pe 100 de hectare

Autor: Ioana Mihai Postat la 11 aprilie 2012 51 afişări

Immochan, divizia de imobiliare a grupului Auchan, care operează în România nouă hipermarketuri, va dezvolta un proiect complex la Braşov, pe o suprafaţă de 100 hectare, fosta platformă Tractorul.

Proiectul, numit Coresi Shopping Center, are cinci faze distincte de dezvoltare, iar prima ar putea fi livrată la sfârşitul anului viitor. "Achiziţia platformei <Tractorul> din Braşov reprezintă pentru Immochan cea mai mare tranzacţie ca suprafaţă în interiorul unui oraş", declară Tatian Diaconu, director imobiliar Immochan România. În prima fază va fi construit un hipermarket Auchan cu o suprafaţă de vânzare de 13.000 mp şi o galerie comercială cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 mp.

Parcul comercial va fi completat, cel mai probabil, de un restaurant drive-in, un operator de bricolaj, o zonă pentru reparaţii şi întreţinere auto şi de o benzinărie. Centrul comercial va avea 3.000 de locuri de parcare, iar în următoarele etape de dezvoltare ar urma să includă un parc comercial care să reunească retaileri de mobilier şi decoraţiuni, un retailer de articole sportive, cum complex de birouri şi un ansamblu rezidenţial.

"Cele 100 de hectare, acum în ruină, reprezintă circa 10% din suprafaţa Braşovului. Eu sper ca în următorii zece ani să putem reda oraşului această zonă", adaugă tatian Diaconu. El a precizat că pentru dezvoltarea primei faze a proiectului bugetul estimat este de 55-60 de milioane de euro, sumă care nu include preţul terenului, despre care oficialii companiei nu au dat niciun detaliu, ci au spus doar că "este un preţ corect".

În plus, a adăugat Diaconu, demararea lucrărilor pentru fazele următoare depinde de o serie de factori precum evoluţia economică şi găsirea de parteri cu experienţă în dezvoltarea de proiecte de birouri sau rezidenţiale.Înfiinţată în 1976, Immochan este filiala imobiliară a grupului Auchan, care are patru activităţi: promovarea, vânzarea, exploatarea şi gestionarea patrimoniului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Immochan,
Braşov,
imobiliare
/actualitate/immochan-dezvolta-in-brasov-un-proiect-pe-100-de-hectare-9511204
9511204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.