Îmbuteliatorul Coca-Cola din România a avut volume mai mari cu 5,6% în 2019

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 13 februarie 2020 80 afişări

Îmbuteliatorul Coca-Cola din România a avut volume mai mari cu 5,6% în 2019

Coca Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi, a realizat anul trecut vânzări în volum mai mari cu 5,6% faţă de anul precedent, arată datele din ultimul raport anual al companiei Coca-Cola Hellenic.

„Categoria de băuturi carbogazoase a avut o evoluţie bună la nivel global, iar inovaţiile au susţinut aceste performanţe cu lansări noi de arome precum Coca-Cola Peach şi baobab, lămâie şi zmeură. Schweppes şi-a continuat creşterea de peste 10% ( double-digit), fiind ajutat de lansarea produsului Herbal pineapple”, se arată în raportul citat.

Compania a raportat în 2018 (ultimele date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe) o cifră de afa­ceri de 2,5 miliarde de lei (544 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul precedent.

Coca-Cola HBC activează în 28 de ţări şi este controlat de Kar-Tess Holding (23% din acţiuni), o companie controlată la rândul său de familia David-Leventis şi The Coca-Cola Company (23% din acţiuni). În 2019, Coca-Cola Hellenic a înregistrat o creştere a volumelor de 3,3%, până la 2,2 miliarde de unit cases ( peste 12,4 miliarde de litri). Veniturile nete ale companiei s-au situat la peste 7 miliarde de euro, în creştere cu 5,5% faţă de anul anterior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coca-cola,
crestere,
romania,
companie,
bauturi,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.