Imagini spectaculoase cu una dintre tornadele care au devastat Indiana (VIDEO)

Postat la 03 martie 2012 27 afişări

Amatorii de imagini spectaculoase au surprins una dintre tornadele devastatoare care au lovit vineri statul Indiana. Orăşelul Henryville, din sud-estul statului, a fost unul dintre cele mai afectate.

Aici, ca şi în alte localităţi din Indiana, tornadele au dezrădăcinat arbori, au răsturnat autobuze, au smuls acoperişuri şi au transformat în moloz case şi magazine. Furtuna aproape a distrus acoperişul liceului din oraş, unde elevii s-au strâns să se adăpostească.

Circa 30 de persoane au murit şi un oraş a fost devastat complet, vineri, în centrul Statelor Unite de peste 80 de tornade, la câteva zile după un alt val de intemperii care au provocat moartea a 13 persoane la începutul săptămânii, conform AFP.

Trei morţi au fost raportaţi în districtul Jefferson şi alţi patru în oraşul Holton, în Indiana (nord). "Din informaţiile pe care le-am primit prin telefon se pare că Marysville a fost ras de pe faţa pământului", a declarat primarul acestui orăşel situat în Indiana, la graniţa cu Tennessee. Aproximativ 51 de tornade au fost înregistrate în şapte state, dar mai ales în Alabama (sud), Tennessee (sud) şi Illinois (nord) vineri după-amiază.

Circa 545 de persoane au murit în 2011 în Statele Unite în urma tornadelor, un număr record după 1936, conform Serviciului naţional de meteorologie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
tornada,
furtuna,
Indiana,
Henryville,
dezastru
/actualitate/imagini-spectaculoase-cu-una-dintre-tornadele-care-au-devastat-indiana-video-9366780
9366780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.