Imagini de groază cu un oraş ucrainean, ras de pe faţa pământului de către "orcii" ruşi

Postat la 27 februarie 2023 267 afişări

Imagini de groază cu un oraş ucrainean, ras de pe faţa pământului de către "orcii" ruşi

Marinka a fost un oraş situat în raionul Pokrovsk, regiunea Doneţk din Ucraina. Avea o populaţie de 9.089 în 2021 şi de 10.722 în 2021.

Oraşul a fost în prima linie în timpul invaziei ruse a Ucrainei din 2022.

Timp de luni de zile, fiecare clădire a fost avariată şi centrul oraşului a fost bombardat până în 2023, transmite Ucrainean Independent Information Agency of News

Marinka a luat naştere la scurt timp după lichidarea din 1775 a oraşului Zaporizhian Sich, pământurile din Kalmius Palatin fiind iniţial trecute către reinstalatorii greci.

Cu toate acestea, conform planului general al comitatului Aleksandrovsk din anii 1830, zona Maryinka şi satele din jur nu a fost colonizată.

După demarcarea definitivă a terenului guvernamental, în anii 1840, pe un teritoriu necolonizat de greci, foşti cazaci ucraineni şi ţăranii iobagi din diferite judeţe ale guvernoratului Poltava şi guvernoratului Harkov s-au mutat acolo. Până în 1859 erau 1.318 persoane, devenind un mic oraş înfloritor.

La 17 martie 2022, după opt ani de lupte între ucraineni şi separatiştii pro-ruşi, o mare parte a oraşului a fost distrusă, iar toţi locuitorii au plecat, transmite Der Spiegel.

Un reporter a comparat-o pe Maryinka în ianuarie 2023 cu un „peisaj urban al iadului”, potrivit The Drive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
rusi,
fata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.