IGSU: Prim adjunctul de la ISU Prahova impunea o stare de temere şi presiune asupra inspectorilor

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 29 decembrie 2023 31 afişări

IGSU: Prim adjunctul de la ISU Prahova impunea o stare de temere şi presiune asupra inspectorilor

IGSU a venit vineri cu precizări legate de incendiul de la Ferma Dacilor. IGSU a constatat ”vicierea actului de autoritate executat de ISU Prahova, în particular a prim adjunctului inspectorului şef din acel moment. Astfel acesta a fost semnatarul fără drept al procesului verbal de control întocmit în luna iulie 2019 la Ferma Dacilor”.

”Prim adjunctul inspectorului şef nu a făcut şi nu face parte din inspecţia de prevenire, prin urmare nu poate desfăşura activităţi care reprezintă forme ale autorităţii de stat”, a arătat adjunctul şefului IGSU, generalul Benone Duduc.

O altă constatare: impunerea unei stări de temere şi presiune asupra inspectorilor, care se împotriveau stilului de conducere practicat, cu scopul realizării unor interese personale. Modificarea discreţionară a planurilor individuale de control ale inspectorilor de prevenire. Aceste planuri au fost modificate şi inspectorii au fost trimişi în zone şi pentru obiective aşa cum a fost dorinţa la un moment dat a prim adjunctului inspectorului şef. Mai mult, aceste planuri au fost modificate în scopul în care ele să corespundă unui eventual control ierarhic.

”Aici undeva putem vorbi şi de un fals în documente. Organizarea controlului la Ferma Dacilor s-a realizat prin încălcarea documentelor de planificare şi neasigurarea pregătirii controlului”, a mai arătat Duduc.

Alte neregularităţi constatate de IGSU: stabilirea unilaterală de către prim adjunctul inspectorului şef a deficienţelor care au fost consemnate în procesul verbal de control şi a sancţiunilor contravenţionale (au fost aplicate doar avertismente); neclarificarea ulterior controlului a aspectelor privind obligativitatea legată de autorizaţia de securitate la incendii; nu s-au efectuat controale ulterioare.

Potrivit sursei citate, raportul va fi transmis către organele de cercetare penală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ferma dacilor,
prahova,
igsu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.