Igor Dodon cere retragerea ambasadorului moldovean de la Bucureşti, cel care l-a apărat pe Traian Băsescu

Postat la 10 ianuarie 2017 44 afişări

Igor Dodon cere retragerea ambasadorului moldovean de la Bucureşti, cel care l-a apărat pe Traian Băsescu

Preşedintele R.Moldova s-a declarat deranjat de declaraţiile ambasadorului moldovean la Bucureşti, care a susţinut că decretul de retragere a cetăţeniei lui Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional, spunând că va cere revocarea şi înlocuirea acestuia cu cineva care înţelege mai bine interesele ţării.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a exprimat surprinderea vizavi de declaraţiile ambasadorului moldovean la Bucureşti, care a susţinut că nu crede că decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu poate influenţa foarte mult relaţiile intense dintre România şi ţara sa şi că, potrivit experţilor în domeniu, documentul ar putea fi declarat neconstituţional, relatează Unimedia.

"Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocaţi ai unor politicieni din ţara de reşedinţă şi au cam uitat cărui stat servesc. E şi mai grav cînd aceştia fac comentarii politice în raport cu autorităţile statului care i-a trimis în misiune.

Aceasta vorbeşte fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat şi a conducerii acestuia. Anume în aşa mod pot fi etichetate declaraţiile ambasadorului moldovean la Bucureşti, care şi-a permis comentarii impertinente şi incompatibile cu statutul său de Ambasador", a scris Igor Dodon pe Facebook.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.