Iaţeniuk: Scopul lui Putin este să elimine Ucraina, în pofida armistiţiului din est

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 13 septembrie 2014 23 afişări

Scopul lui Vladimir Putin este să "elimine Ucraina" ca stat independent, a acuzat sâmbătă premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, îndemnând Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) să fie garanţii planului de pace în ţara sa.

"Scopul lui Vladimir Putin vizează nu doar regiunile (separatiste din est) Doneţk şi Lugansk, el vrea să ia întreaga Ucraină" şi să "o elimine ca stat independent", a declarat premierul uccrainean.

"Ideea de a avea un acord bilateral (de pace) cu Rusia nu este cea mai bună. Eu susţin aşa-zisul format de la Geneva, cu Statele Unite, UE şi Rusia. Nu suntem suficient de puternici să purtăm negocieri bilaterale cu Rusia", a adăugat el, după opt zile de la intrarea în vigoare a unui armistiţiu încheiat între Kiev şi separatişti proruşi, cu participarea Rusiei şi OSCE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CRIZĂ,
RUSIA
/actualitate/iateniuk-scopul-lui-putin-este-sa-elimine-ucraina-in-pofida-armistitiului-din-est-13260877
13260877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.