Iată tot ce trebuie să ştii despre certificatele digitale COVID-19 ce vor fi lansate la 1 iulie. Explicaţiile STS

Postat la 30 iunie 2021 67 afişări

Iată tot ce trebuie să ştii despre certificatele digitale COVID-19 ce vor fi lansate la 1 iulie. Explicaţiile STS

Portalul de pe care cetăţenii români sau străini îşi pot genera certificatele digitale UE privind COVID-19 este pregătit pentru lansarea din 1 iulie, anunţă reprezentanţii STS.

Potrivit STS, specialiştii care au dezvoltat sistemul informatic, au făcut ultimele optimizări, în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă a Guvernului României.

Reprezentanţii STS au câteva precizări pentru persoanele care intenţionează să-şi descarce certificatul COVID-19.

„Certificatul este gratuit. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinţilor. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcţie de numărul de solicitări.

În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail. La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR. Utilizatorul îl poate accesa şi vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât şi prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări”, au explicat reprezentanţii STS.

Cititi mai multe pe www.medifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sts,
certificate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.