Iată de ce nu e bine să îţi speli cana de cafea!

Postat la 17 noiembrie 2016 180 afişări

Iată de ce nu e bine să îţi speli cana de cafea!

Dacă unul dintre primele lucruri pe care le faci dimineaţa este să îţi speli cana de cafea, poţi apăsa liniştită butonul de „snooze” şi să te bucuri de câteva minute suplimentare de somn. În ciuda aspectului dizgraţios pe care aceasta îl poate căpăta, nu este imperios necesar să îţi speli cana de cafea în fiecare zi.

Poate că lenea este considerată un păcat, însă posibilitatea de a te îmbolnăvi din această cauză este infimă, spun specialiştii în medicină. De ce? Ne explică profesorul Jeffrey Starke, medic pediatru al Facultăţii de Medicină Baylor College.

Într-un interviu acordat publicaţiei The Wall Street Journal, specialistul în pediatrie ne asigură că nu ne punem sănătatea în pericol dacă alegem să turnam cafea proaspătă peste resturile de ieri. De ce? Cu toate că prezenţa bacteriilor este posibilă într-o cană nespălată de cafea, acestea nu reprezintă un risc pentru sănătate, deoarece fac parte din propria floră microbiană. Chiar dacă sistemul tău imunitar nu se află în cea mai bună condiţie, acest tip de bacterii nu te expun unui risc crescut de îmbolnăvire: „Foarte puţini agenţi patogeni reuşesc să supravieţuiască mai mult de o oră pe suprafaţa unui obiect inert”, explică Starke.

Dimpotrivă, s-ar putea ca însuşi obiceiul de a-ţi curăţa zilnic cana de cafea să te îmbolnăvească, în special dacă foloseşti un burete vechi sau împarţi acelaşi burete cu colegii de la birou: „Buretele din sala de mese este obiectul care adună, probabil, cel mai mare număr de bacterii din întreg biroul”, explică Starke. Deşi indispensabil, buretele pentru vase este populat de o mulţime de bacterii nocive, ceea ce îl transformă în cel mai periculos obiect din bucătărie: „Dacă îţi speli cana de cafea cu acest burete, ar fi bine să îl pui pentru câteva minute în cuptorul cu microunde pentru a omorî germenii”, continuă el.

Desigur, nu este chiar atât de simplu să renunţi complet la obiceiul de a-ţi spăla cana de cafea. Dacă împarţi aceeaşi cană cu alte persoane sau preferi sa bei café au lait, grăsimile conţinute de laptele pe care îl torni în cafea creează condiţiile propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Aşadar, îţi poţi permite să fii mai indulgentă cu tine doar în cazul în care preferi cafeaua neagră, scrie jurnalmm

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
refuz,
bacterii,
imbolnavire,
birou,
crestere,
medicina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.