HSBC va plăti în SUA o amendă record pentru a scăpa de o investigaţie

Postat la 11 decembrie 2012 27 afişări

Grupul britanic HSBC va plăti autorităţilor din Statele Unite o amendă record de 1,92 miliarde de dolari pentru încheierea amiabilă a unei investigaţii privind deficienţe în mecanismele pentru combaterea spălării de bani.

Amenda este cea mai mare plătită până în prezent de o bancă, potrivit CNBC.

HSBC a admis funcţionarea necorespunzătoare a mecanismelor interne de control şi şi-a cerut cerut scuze într-un comunicat.

"Acceptăm responsabilitatea pentru greşelile din trecut. Am spus că ne pare foarte rău pentru acestea. HSBC din prezent este o organizaţie complet diferită faţă de cea care a făcut acele greşeli", a afirmat directorul general al băncii, Stuart Gulliver.

Instituţia de credit a afirmat că se aşteaptă să ajungă la un acord şi cu autoritatea pentru servicii financiare din Marea Britanie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HSBC,
plata,
SUA,
amendă record,
investigaţie
/actualitate/hsbc-va-plati-in-sua-o-amenda-record-pentru-a-scapa-de-o-investigatie-10384376
10384376
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.