HP România, suspectată de abuz de poziţie dominantă de Consiliul Concurenţei

Postat la 21 martie 2012 19 afişări

Consiliul Concurenţei a început o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă a Hewlett-Packard România (HP), autoritatea efectuând mai multe inspecţii inopinate la sediul companiei şi la mai mulţi distribuitori ai acesteia.

Inspecţiile s-au desfăşurat în urma unei plângeri privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare de către compania HP România, se arată într-un comunicat al autorităţii.

"Avem suspiciuni privind un posibil abuz de poziţie dominantă a societătii HP România, manifestat printr-un comportament discriminatoriu în relaţia cu unul dintre partenerii săi contractuali. Acest lucru poate afecta concurenţa pe piaţa comercializării consumabilelor pentru echipamente de printare marca HP şi a serviciilor conexe", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hp-romania-suspectata-de-abuz-de-pozitie-dominanta-de-consiliul-concurentei-9421825
9421825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.