Hotelierii români raportează un grad de ocupare de peste 85% de 1 Decembrie

Autor: Ioana Matei Postat la 29 noiembrie 2017 115 afişări

Pensiunile şi hotelurile din zonele de munte din România estimează un grad de ocupare de 85–90% pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie, potrivit ultimelor date www.HotelGuru.ro, transime într-un comunicat de presă.

Hotelierii români raportează un grad de ocupare de peste 85% de 1 Decembrie

De asemenea, în topul destinaţiilor preferate rămân staţiunile montane, satele din Transilvania, Bucovina şi Maramureş, precum şi Alba Iulia. Un trend crescător înregistrează şi city break-urile cu avionul în România, încurajate fiind şi de numărul mare de zboruri low cost.

Mini-vacanţa de 1 Decembrie este ocazia optimă de care turiştii profită pentru a părăsi marile aglomeraţii urbane şi a se îndrepta către staţiunile montane din România. Şi anul acesta, cele mai solicitate destinaţii sunt cele de pe Valea Prahovei, precum şi Bran sau Moeciu. Ofertele încep de la 350-400 de lei pentru un sejur de 3 nopţi, camera dublă.

De asemenea, interesul românilor se îndreaptă şi către satele din Transilvania, Bucovina şi Maramureş, datorită autenticităţii şi tradiţiilor acestor locuri. Pentru un sejur de 3 nopţi, camera dublă, ofertele de cazare încep de la 300-350 de lei.

Şi Alba Iulia este o opţiune în agenda de călătorii a românilor, fiind o destinaţie-reper pentru semnificaţia istorică a acestei perioade. Astfel, cei care vor să participe la parada de ziua naţională şi să se bucure de evenimentele muzicale de 1 Decembrie găsesc oferte începând cu 300 de lei, sejur de 3 zile, camera dublă.

Surprinzătoare este creşterea înregistrată în numărul city break-urilor în ţară, în care turiştii optează pentru transport cu avionul, potrivit reprezentanţilor hotelguru.ro. Astfel, oraşe precum Oradea, Timişoara şi Cluj devin alternative de vacanţă pentru turiştii din zone îndepărtate ale ţării prin cursele aeriene operate de companiile low cost. Oferta de cazare pentru acestea începe de la 350 de lei, sejur de 3 zile, camera dublă.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1700 de unităţi de cazare din România, din totalul celor 127.000 de unităţi de cazare din întreaga Europă, afişate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât şi la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrală şi de Est. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.