Hotelierii: Impozitul forfetar va afecta grav firmele, care nu îşi vor putea permite să îl plătească

Postat la 27 mai 2013 56 afişări

Hotelierii cred că impozitul forfetar propus de Grapini va fi unul suplimentar şi nu va înlocui taxele pe profit sau pe cifra de afaceri, aşa cum promite ministrul delegat pentru IMM şi Turism, ceea ce va afecta firmele, care nu îl vor putea plăti, şi avantajează societăţile care lucrează la negru.

Hotelierii: Impozitul forfetar va afecta grav firmele, care nu îşi vor putea permite să îl plătească

 "Ne vom trezi cu un nou impozit, suplimentar, care va afecta direct rezultatul operaţional şi care nu ne va scuti de celelalte taxe, impozite şi contribuţii de tot felul, stipulate de legislaţia în vigoare", se arată într-un comunicat al Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR) transmis luni MEDIAFAX.

Potrivit federaţiei, calculul făcut de reprezentanţii statului pentru impozitul forfetar a pornit de la o analiză fracţionată, indicându-se ca bază de calcul un impozit pe profit "datorat sau colectat" în 2011, împărţit la numărul de locuri de cazare evaluate că ar fi fost disponibile în anul 2011. Împărţirea a condus la un cuantum de 55 de euro pentru un loc de cazare în cameră, ca bază de impozitare sugerată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hotelierii-impozitul-forfetar-va-afecta-grav-firmele-care-nu-isi-vor-putea-permite-sa-il-plateasca-10904553
10904553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.