Hotelierii cer Ministerului Turismului să renunţe la introducerea sistemului electronic de evidenţă a turiştilor

Postat la 30 ianuarie 2012 8 afişări

Sistemul electronic de evidenţă a turiştilor (SIET) va transmite informaţii confidenţiale fără acordul celor care se cazează în hoteluri, ceea ce va duce la scăderea gradelor de ocupare, se arată într-o scrisoare transmisă MDRT de către Federaţia Hotelierilor, care respinge introducerea sistemului.

Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR) a cerut Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), într-o scrisoare transmisă săptămâna trecută, să nu introducă Sistemul Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET), pentru că acesta ar aduce o serie de deservicii industriei.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, hotelurile şi pensiunile vor fi obligate să se înscrie într-un sistem de evidenţă a turiştilor prin care se va putea afla în orice moment cine şi unde este cazat, în caz contrar urmând să fie amendate cu o sumă de până la 20.000 de lei. Potrivit MDRT, sistemul va ajuta atât la acumularea de date statistice, cât şi la combaterea evaziunii fiscale. În plus, prin corelarea informaţiilor furnizate de SIET, persoanele care au săvârşit infracţiuni şi sunt urmărite naţional sau internaţional vor putea fi reperate mai uşor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hotelierii-cer-ministerului-turismului-sa-renunte-la-introducerea-sistemului-electronic-de-evidenta-a-turistilor-9189327
9189327
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.