Holdingul german ProCredit vrea să preia încă 67,7% din ProCredit Bank România

Autor: Razvan Voican Postat la 21 februarie 2013 71 afişări

ProCredit Holding, grupul financiar german care deţine 32,2% din capitalul ProCredit Bank România, intenţionează să preia participaţiile celorlalţi acţionari ai băncii locale, urmând să controleze practic toate acţiunile.

ProCredit Holding, grupul financiar german care deţine 32,2% din capitalul ProCredit Bank România, intenţionează să preia participaţiile celorlalţi acţionari ai băncii locale, urmând să controleze practic toate acţiunile. ProCredit Bank România, înfiinţată în urmă cu 10 ani, a avut de la început un acţionariat eterogen. La sfârşitul lui 2011 alături de ProCredit Holding figura în acţionariat una dintre cele mai puternice bănci germane Commerzbank, cu 19,3% din capital, însă aceasta a anunţat de anul trecut renunţarea la participaţie. În acelaşi timp, BERD avea 17,1%, banca de dezvoltare a statului german KFW avea aproape 14%, IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale - 12,6%, iar compania germană de consultanţă IPC - circa 5%. Toate aceste participaţii urmează, aşadar, să fie preluate de ProCredit Holding - un grup cu sediul în Frankfurt dedicat investiţiilor în servicii financiare pe pieţe ale statelor în curs de dezvoltare. Astfel, sub brandul ProCredit funcţionează mai multe bănci mici din Europa de Est, Africa şi America Latină.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ProCredit,
preia,
ProCredit Bank,
România
/actualitate/holdingul-german-procredit-vrea-sa-preia-inca-67-7-din-procredit-bank-romania-10580289
10580289
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.