Hobby de CEO. Sebastian Călugăr, CEO al CIS Gaz: „Sailingul îţi oferă un sentiment de libertate imposibil de egalat şi este şi un foarte bun exerciţiu de leadership şi de muncă în echipă”

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 august 2023 219 afişări

Sebastian Călugăr este CEO şi proprietar al CIS Gaz, o afacere de familie fondată în 1990. Compania cu capital 100% privat este azi unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de petrol şi gaze naturale din România, specializaţi în execuţia instalaţiilor tehnologice de suprafaţă, a conductelor de colectare a gazelor naturale, a conductelor de transport gaze naturale şi a staţiilor de comprimare aferente acestora, precum şi în execuţia racordurilor şi a staţiilor de reglare-măsurare a gazelor naturale.

Anul acesta, compania a anunţat că a finalizat lucrările de înlocuire a conductelor de transport de ţiţei care traversează Dunărea, deţinute de Conpet. Proiectul a fost realizat de Asocierea CIS Gaz în calitate de lider al asocierii, şi compania specializată în foraj orizontal dirijat, Horizontal Drilling International SAS. Lucrările au fost finalizate cu 4 luni înainte de termen şi au inclus şi conductele care traversează Dunărea şi braţul Borcea, prin foraj orizontal dirijat etapizat. „Într-un context global marcat de instabilitatea existentă pe piaţa energiei, cât şi schimbările climatice, realizarea acestui proiect va contribui la siguranţa aprovizionării cu energie a României, în condiţiile reducerii riscurilor de poluare. Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm cu succes un proiect de anvergură folosind cele mai moderne tehnologii disponibile la nivel global”, declara Sebastian Călugăr, CEO CIS Gaz.

De-a lungul întregii sale activităţi, CIS Gaz a implementat proiecte strategice atât la nivel local, dar şi în afara ţării, având activităţi la nivel internaţional şi parteneriate exclusive pentru produse şi servicii de ultimă generaţie. Începând din 2022, CIS Gaz este şi membru IPLOCA (The International Pipe Line and Offshore Contractors Association), cea mai mare asociaţie din industria construcţiilor de conducte onshore şi offshore la nivel mondial. CIS Gaz a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 350 de milioane de lei, faţă de 413 milioane de lei în 2021. Anul trecut compania avea 106 angajaţi, faţă de 146 în 2021.

Ce hobby aveţi şi cât timp îi dedicaţi? Când şi cum a început interesul pentru această zonă?

Sunt pasionat, la nivel de agrement, pe lângă vehiculele pe patru roţi şi de sailing. Pasiunea pentru sailing am descoperit-o prin 2015, iar în 2021 mi-am luat şi permisul.

Ce corespondenţe există între acest hobby / sport şi afaceri?

Sailingul îţi oferă un sentiment de libertate imposibil de egalat şi este şi un foarte bun exerciţiu de leadership şi de muncă în echipă. În sailing, la fel ca în business, este important să oferi siguranţă, să comunici bine şi, mai ales, să fii un bun coleg.

Este practicarea unui hobby benefică pentru relaţiile de afaceri / pentru afacere?

Cred că hobbyurile ajută la menţinerea unui echilibru între viaţa profesională şi cea personală. Apoi, oferă posibilitatea de a interacţiona cu persoane cu interese şi pasiuni similare cu ale tale şi, uneori, te pot ajuta inclusiv la formarea unei reţele de contacte de business importante. Este un moment când oamenii sunt relaxaţi, desfăşoară activităţi care le fac plăcere şi sunt mult mai deschişi şi prietenoşi. De aceea, multe afaceri importante se încheie pe terenul de golf sau de tenis, de exemplu.

Ce beneficii are hobbyul pentru dvs.?

Pentru mine, hobbyurile, fie că vorbim de sailing, de maşini, călătorii sau chiar de gătit sunt o oportunitate de a oferi creierului o pauză şi de a explora noi orizonturi. Hobbyurile, în general, cred că au capacitatea de a trezi emoţii şi de a crea stări, pentru că un hobby presupune pasiune.

Există reguli aplicabile în hobby şi în afaceri? Dacă da, care?

Cred că „pasiunea” este regula de aur. Un hobby este prin definiţie o pasiune. Iar în business, pasiunea poate face diferenţa între eşec şi succes. Pentru că doar atunci când facem ceva cu pasiune vom reuşi să ne dezvoltăm şi să ne atingem obiectivele.

Care sunt regulile obligatorii în sport / hobby şi afaceri?

Fairplayul.

Ce tip de sport / hobby nu aţi practica niciodată? De ce?

Nu m-am gândit până acum dar probabil sporturile extreme, chiar dacă am o admiraţie considerabilă pentru cei care reuşesc să facă asta. Dar, în general, sunt fan al oricărui tip de sport, mai ales al celor de echipă.  

PREFERINŢE:

CUVÂNT: perseverenţă

CARTE: Sapiens, Yuval Noah Harari

PERSONALITATE: Steve Jobs

SPORTiV: Michael Jordan

TIPUL DE VACANŢĂ: pe barcă

DESTINAŢIA DE VACANŢĂ: Grecia

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.