Hiper-afaceri

Postat la 12 decembrie 2006 1 afişăre

Brandurile internationale consacrate si romanii se lupta pentru cel mai mare format de magazin de pe piata.

 

CARREFOUR: Francezii au deschis primul hipermarket din Romania, in 2001, in Capitala (Militari). Previziunile pentru anul in curs indica incasari de 600 mil. euro, fata de aproape 400 mil. euro anul trecut. Reteaua numara acum sapte magazine.

 

CORA: Reteaua Cora a ajuns la trei magazine, primul fiind deschis in 2003. Anul trecut afacerile companiei au fost de 177 mil. euro, in crestere cu 56% fata de 2004.

 

REAL: Divizia de hipermarketuri a grupului german Metro si-a facut intrarea pe piata la inceputul acestui an, primul magazin fiind deschis la Timisoara. Reteaua numara acum cinci magazine.

 

KAUFLAND: Reteaua germana, care a intrat in toamna anului trecut pe piata romaneasca a ajuns la 16 magazine. Kaufland a avut, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, afaceri de peste 15 milioane de euro in 2005. Compania are in plan sa ajunga la 50 de magazine in urmatorii ani.

 

UNIVERS'ALL: Reteaua romaneasca Univers'all a deschis in centrul Capitalei, anul trecut, un magazin autointitulat "hipermarket alimentar". Univers'all este insa acum in plin proces de vanzare.

 

PIC: Cele doua magazine Pic - din Pitesti si Craiova - fac parte din grupul de firme cu acelasi nume, dezvoltat si detinut de fratii Cornel si Ilie Penescu.

 

TRIDENT: Trident Trans Tex a deschis anul trecut un hipermarket la Deva si vizeaza inca unul la Sibiu. Compania a intrat pe piata de retail in aprilie 2004, prin deschiderea unui supermarket la Medias. Previzioneaza afaceri de 30 mil. euro pentru anul in curs.

 

AUCHAN: Grupul francez a deschis de curand primul magazin in Bucuresti si are un program agresiv de expansiune.

 

SPAR: Reteaua de origine olandeza va deschide primul hipermarket in aceasta luna, la Targu Mures, dupa ce si-a facut intrarea pe piata cu formatul supermarket.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Hiper-afaceri
/actualitate/hiper-afaceri-1007734
1007734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.