Hidroelectrica scapă de un contract direct mic. Greii, la discuţii în iulie

Postat la 27 iunie 2012 32 afişări

Insolvenţa Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, începe să-şi producă efectele: una dintre cele zece companii care au priza cuplată direct la cel mai ieftin curent din ţară şi-a pierdut ieri contractul.

Compania în cauză este Euro P. E.C., firmă deţinută de omul de afaceri gălăţean Adrian Comşa. Potrivit presei centrale, Comşa este finul lui Mircea Toader, deputat al PDL Galaţi şi fost secretar de stat în Ministerul de Interne. Contractul cu Euro P. E.C. este însă unul dintre cele mai mici pe care Hidroelectrica le are în derulare, compania achiziţionând anul trecut 0,3 TWh de energie electrică hidro la un preţ de 45,3 milioane de lei (10,7 milioane de euro).

"După ce că-i livrăm energie ieftină, nici măcar n-o plăteau. Energia care se va elibera prin anularea acestui contract va intra imediat pe piaţa concurenţială", a spus Remus Borza, avocatul care controlează compania Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica.

De luna viitoare însă ar urma să înceapă negocierile cu marii posesori de contracte directe cu energie ieftină aşa cum sunt Energy Holding, Alro sau Alpiq. Reprezentanţii Euro P.E.C. au spus că deocamdată Adrian Comşa nu este în ţară şi că abia săptămâna viitoare va fi comunicată poziţia oficială a firmei.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hidroelectrica-scapa-de-un-contract-direct-mic-greii-la-discutii-in-iulie-9784861
9784861
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.