Henri Paul: Franta nu discrimineaza Romania, aderarea la Schengen e prematura

Postat la 10 ianuarie 2011 22 afişări

Ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, sustine ca tara sa nu poate fi azuata ca discrimineaza Romania, dar aderarea sa la spatiul Schengen in martie 2011 este prematura, diplomatul precizand totodata ca Parisul nu este dispusa la "niciun fel de targuiala".

Henri Paul explica, intr-un interviu publicat luni de "Evenimentul Zilei", ca scrisoarea comuna a celor doi ministri de Interne francez si german este adresata comisarului european insarcinat cu afacerile interne, precum si celor doi ministri de Interne ai Belgiei si Ungariei, care asigura succesiv presedintia consiliului ministrilor de interne. "Ea spune clar ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen in martie 2011 este prematura si ca nu trebuie luata o decizie decat atunci cand cele doua state vor fi demarat in mod ireversibil remedierea carentelor constatate in aceste tari in domeniul functionarii securitatii si justitiei si in cel al luptei impotriva coruptiei. Aceasta este pozitia Frantei", a explicat diplomatul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
Franta,
aderare,
Schengen,
Henri Paul
/actualitate/henri-paul-franta-nu-discrimineaza-romania-aderarea-la-schengen-e-prematura-7876799
7876799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.