Heidi a fost cumpărată de proprietarii Kandia Dulce

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 10 decembrie 2012 206 afişări

Heidi Chocolat şi Kandia Dulce vor deveni companii surori, în proprietatea companiei nou create – KEX Confectionery S.A, după ce, Läderach a agreat cu deţinătorii Kandia Dulce S.A („Kandia Dulce”) vânzarea Heidi.

Heidi Chocolat a fost înfiinţată în anul 1994 şi a aparţinut integral familiei elveţiene Läderach, deţinătoare a Confiseur Läderach AG. Heidi Chocolat este situată în Pantelimon, lângă Bucureşti şi are peste 350 de angajaţi. Compania este focusată pe segmentul premium şi îşi comercializează produsele sub brandul Heidi. Produsele Heidi sunt în mare parte tablete de ciocolată, dar în portofoliul producătorului sunt incluse, de asemenea, praline, batoane de ciocolată şi produse de sezon. Ciocolata Heidi este prezentă în peste 40 de ţări din întreaga lume.

Portofoliul actual de produse al Kandia Dulce include Rom, Măgura, Primola, Kandia, Laura, Novatini, Cremita, Sugus şi Silvana. Având deja o poziţie de lider în rândul producătorilor de ciocolată, biscuiţi şi produse zaharoase, compania este focusată pe segmentul mainstream atât pe piaţa din România, cât şi în pieţele externe unde este prezentă prin produsele sale. Vânzarea Heidi va permite în acelaşi timp companiei Laederach să se concentreze mai departe pe core business-ul său, producţia artizanală, dedicată clienţilor specializaţi şi distributiei proprii în magazinele de specialitate.

Urmare a achiziţionării, Heidi şi Kandia vor rămâne separate din punct de vedere operaţional. Actualele echipe de management ale celor două companii vor rămâne neschimbate şi vor raporta către KEX. Achiziţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Kandia Dulce,
Heidi,
tranzacte,
ciocolata
/actualitate/heidi-a-fost-cumparata-de-proprietarii-kandia-dulce-10381840
10381840
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.