Hassan Rouhani: Arabia Saudită nu ar fi ordonat uciderea lui Khashoggi fără protecţia Statelor Unite

Postat la 24 octombrie 2018 48 afişări

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat miercuri că Administraţia din Arabia Saudită nu ar fi ordonat uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi fără protecţia Statelor Unite, relatează agenţia de presă IRNA.

Hassan Rouhani: Arabia Saudită nu ar fi ordonat uciderea lui Khashoggi fără protecţia Statelor Unite

Nimeni nu şi-ar fi imaginat că în zilele noastre, în noul secol, am putea fi martori la o crimă astfel organizată, că un sistem ar putea plănui o crimă atât de oribilă”, a declarat Rouhani.

„Nu cred că o ţară ar fi îndrăznit să comită o astfel de crimă fără protecţia Statelor Unite”, a adăugat preşedintele iranian.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a calificat modul în care Arabia Saudită a gestionat situaţia după moartea jurnalistului disident Jamal Khashoggi drept una din "cele mai proaste muşamalizări din istoria muşamalizărilor".

De asemenea, Administraţia Donald Trump va revoca vizele unor oficiali saudiţi suspectaţi că ar fi implicaţi în uciderea jurnalistului.

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.