Ambiţia lui Daniel Cîrstea, CEO Profi: În cinci ani vom ajunge lider pe piaţă şi ne vom dubla cifra de afaceri

Postat la 24 octombrie 2018 1681 afişări

Astăzi, reţeaua de magazine Profi are 850 de unităţi şi afaceri care merg spre 1,3 miliarde de euro în 2018 după un avans de 30%.

Ambiţia lui Daniel Cîrstea, CEO Profi: În cinci ani vom ajunge lider pe piaţă şi ne vom dubla cifra de afaceri

Lanţul de magazine Profi, contro­lat de fondul de investiţii Mid Eu­ro­pa Partners, şi-a setat să ajungă li­der de piaţă în următorii cinci ani.

Astăzi, cel mai mare jucător din comerţ este Kaufland, cu afaceri de 2,2 mld. euro anul trecut. După rezultatele din 2017 Profi se află pe locul şase în comerţul ali­men­tar, însă pos­tea­ză un ritm de creştere de pes­te medie. În ul­ti­mii ani compania a crescut cu circa 30%, iar ofi­cialii companiei spun că rit­mul se menţine şi în 2018.

 

„În cinci ani piaţa va fi altfel, Profi va fi lider de piaţă, bineînţeles doar dacă menţinem rit­mul şi nu se întâmplă nimic major în piaţa locală (în zona de fuziuni şi achiziţii - n.red.) şi în pieţele externe“, spune Daniel Cîrstea, executivul român care conduce de circa patru ani operaţiunile loca­le ale Profi.

 

El adaugă faptul că avantajul major al companiei în piaţă a fost faptul că a mizat pe proximitate, un format care e pe val.

 

Cititi ma imulte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceo,
cifra de afaceri,
cirstea,
dublare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.