Harta Europei se SCHIMBĂ. Două ţări europene s-ar putea REUNIFICA

Postat la 10 octombrie 2017 245 afişări

O comisie a Parlamentului de la Dublin încearcă să găsească o soluţie în vederea unei ”reunificări” pe cale paşnică a Republicii Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, după o analiză a impactului procedurii Brexit asupra statului irlandez, informează BBC News.

Harta Europei se SCHIMBĂ. Două ţări europene s-ar putea REUNIFICA

Comisia va publica un raport în cursul zilei de miercuri.

 

Senatorul Mark Daly, ce a întocmit un raport legat de această propunere, a declarat că unificarea ar putea avea loc numai printr-un consimţământ activ.

 

”Acesta este primul raport al unei comisii privind obţinerea unificării paşnice din Irlanda. Anul trecut fostul şef al Guvernului, Enda Kenny, a afirmat că UE trebuie să se pregătească pentru o Irlandă unită. Şi din 17 propuneri ale comitetului este clar că este nevoie ca multă muncă să fie făcută în avans înaintea referendumului”, a afirmat Daly.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
harta,
irlanda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.