Haiti, dupa o saptamana: cadavre pe strazi, gropi comune si ajutoare care nu mai vin

Postat la 18 ianuarie 2010 47 afişări

Aproximativ 70.000 de cadavre au fost inhumate in gropi comune in Haiti, dupa seismul care a devastat tara marti, a anuntat duminica secretarul de stat pentru Alfabetizare, Carol Joseph, in conditiile in care Guvernul a decretat starea de urgenta pana la sfarsitul lui ianuarie, relateaza AFP.

Guvernul haitian a decretat duminica starea de urgenta in tara pana la sfarsitul lui ianuarie, precum si o perioada de doliu national de 30 de zile, pana la 17 februarie, in timpul careia drapelele cladirilor oficiale vor fi coborate in berna, potrivit Mediafax.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, care s-a aflat duminica intr-o vizita in Haiti, le-a spus haitienilor ca nu sunt singuri, promitand ca va accelera ritmul operatiunilor de salvare si trimiterea de ajutoare pentru victimele puternicului cutremur care a devastat tara, relateaza AFP, preluat de agentia Mediafax.

O reuniune a statelor donatoare pentru Haiti, tara afectata marti de un seism puternic, va fi organizata la 25 ianuarie la Montreal, in prezenta premierului haitian, Jean-Max Bellerive, si a secretarului american de Stat, Hillary Clinton, au anuntat duminica autoritatile canadiene, citate de AFP.

Potrivit Mediafax, conferinta de la Montreal va avea ca scop planificarea reconstructiei tarii caraibiene si asigurarea "ca Natiunile Unite vor reusi sa coordoneze ajutorul international astfel ca populatia haitiana sa beneficieze mai bine de acesta", a declarat ministrul canadian de Externe, Lawrence Cannon.

Seismul de magnitudine 7, ce a afectat martea trecuta orasul Port-au-Prince si imprejurimile, s-a soldat cu cel putin 70.000 de morti si a distrus infrastructura capitalei haitiene, distrugand partial sau aproape in totalitate anumite orase din sudul insulei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/haiti-dupa-o-saptamana-cadavre-pe-strazi-gropi-comune-si-ajutoare-care-nu-mai-vin-5364045
5364045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.