Guvernul va ceda maxim 20% din actiunile Tarom pe Bursa sau le va vinde unui investitor strategic

Postat la 10 mai 2011 11 afişări

Guvernul va ceda cel mult 20% din actiunile Tarom prin listare la Bursa sau prin vanzarea pachetului unui investitor strategic si a renuntat la vanzarea de pachete minoritare la aeroporturile din Bucuresti si Timsoara, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI.

Initial, intelegerea intre parti prevedea privatizarea integrala a Tarom si cedarea a 20% din titlurile aeroporturilor Henri Coanda si Aurel Vlaicu din Bucuresti si Traian Vuia din Timsoara. Astfel, autoritatile romane vor selecta un consultant juridic si o banca de investitii pentru a administra oferta publica initiala. Totodata, Guvernul s-a angajat sa selecteze pana la finele lunii noiembrie management privat la Tarom. Numarul pasagerilor transportati anul trecut de Tarom a crescut cu 24% fata de anul precedent, de la 1,77 milioane de calatori la 2,2 milioane de pasageri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
tarom,
bursa,
actiuni
/actualitate/guvernul-va-ceda-maxim-20-din-actiunile-tarom-pe-bursa-sau-le-va-vinde-unui-investitor-strategic-8258943
8258943
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.