Guvernul SUA iese din acţionariatul AIG la patru ani după criză

Postat la 11 decembrie 2012 9 afişări

Guvernul SUA va ieşi din acţionariatul American International Group (AIG) la mai bine de patru ani de la naţionalizarea asigurătorului din cauza crizei financiare, Trezoreria urmând să vândă participaţia de 16% pe care o mai deţine la companie pentru un preţ estimat la 7,6 miliarde dolari.

Salvarea AIG de la colaps în urma falimentului Lehman Brothers din septembrie 2008 a mobilizat fonduri publice de peste 180 miliarde dolari, statul american preluând cea mai mare parte din acţiunile companiei, una dintre cele mai criticate intervenţii pentru salvarea unui grup financiar.

Trezoreria SUA a scos la vânzare pachetul de 234,2 milioane acţiuni AIG pe care le deţine, potrivit unui comunicat al guvernului SUA, citat de Bloomberg.

Surse apropiate situaţiei au declarat pentru Bloomberg că Trezoreria vrea să obţină 32,5 dolari pe acţiune, astfel că preţul total se ridică la 7,6 miliarde de dolari. Pachetul reprezintă 16% din acţiunile companiei. Guvernul american nu a publicat informaţii oficiale referitor la preţul acţiunilor oferite pentru privatizare.

Licitaţia reprezintă cel de-al şaselea pachet de acţiuni AIG scos la vânzare de stat după naţionalizare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvernul SUA,
AIG,
criză
/actualitate/guvernul-sua-iese-din-actionariatul-aig-la-patru-ani-dupa-criza-10384489
10384489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.