Guvernul schimbă codul rutier. Maşinile înmatriculate în Bulgaria sau în alte state au liber doar 90 de zile în România

Postat la 24 aprilie 2012 11 afişări

Autovehiculele înmatriculate în alte state, precum Bulgaria, Italia şi Spania, vor putea circula pe teritoriul României doar pentru 90 zile într-un an, termen calculat începând de la emiterea actului de intrare în posesie al şoferului care conduce maşina respectivă, conform unui proiect de lege promovat de Guvern, care va modifica actualul Cod Rutier.

Proprietarii de maşini care vor depăşi acest termen vor fi sancţionaţi cu amenzi pornind de la 560 de lei şi cu reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Decizia a fost luată pentru a evita cazurile în care, prin înmatricularea maşinilor în alte state, este evitată plata în România a taxei de înmatriculare.

Proiectul de lege va fi trimis în Parlament, unde va intra în dezbatere în procedură de urgenţă. Prevederile vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oicial, perioadă care include şi elaborarea normelor de aplicare de către Ministerul de Interne.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
codul rutier,
maşini,
înmatriculate
/actualitate/guvernul-schimba-codul-rutier-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-sau-in-alte-state-au-liber-doar-90-de-zile-in-romania-9568244
9568244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.