Guvernul s-a cam grabit cu legea confiscarii extinse a averilor

Autor: Mihai Mitrica Postat la 09 iulie 2011 59 afişări

Guvernul a incalcat legea transparentei cand a adoptat proiectul de lege privind confiscarea extinsa a averii dupa doar o zi de la publicarea lui, sustine organizatia APADOR-CH, care cere Parlamentului sa nu il ia in discutie.

Conform legii, ar fi trebuit ca textul sa fie adoptat doar dupa ce ar fi fost supus consultarii publicului timp de 30 de zile, dintre care, timp de zece zile, institutia ar fi trebuit sa primeasca observatii, comentarii si propuneri din partea celor interesati, fie ei cetateni sau organizatii neguvernamentale. In schimb, Guvernul a afisat proiectul pe pagina de internet a Ministerului Justitiei la data de 5 iulie, iar dupa numai o zi l-a adoptat.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ca social-democratii vor vota insa oricum legea PDL, pentru a demonstra ca nu trebuie modificata Constitutia. Initial, presedintele Traian Basescu afirmase ca unul dintre scopurile modificarii Constitutiei se numara si scoaterea de sub protectia implicita a legii a posesorilor de averi ilicite, avand in vedere ca in noua forma a legii fundamentale, caracterul prezumat licit al averilor dispare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-s-a-cam-grabit-cu-legea-confiscarii-extinse-a-averilor-8471205
8471205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.