Guvernul Portugaliei, demis printr-o moţiune de cenzură, la doar două săptămâni după învestitură

Autor: Mihai Draghici Postat la 10 noiembrie 2015 65 afişări

Guvernul Portugaliei, condus de premierul social-democrat Pedro Passos Coelho, a fost demis marţi după-amiază, după ce opoziţia de stânga a respins programul de austeritate al Executivului de centru-dreapta, informează cotidianul britanic The Guardian.

Problemele intervin la doar două săptămâni după învestirea noului Guvern de centru-dreapta.

Partidul Socialist a creat o coaliţie fără precedent cu comuniştii şi cu Blocul Stângii, obţinând o majoritate în Parlamentul de 230 de locuri.

În acest context, 123 de parlamentari de stânga şi centru-stânga au respins programul de austeritate al Guvernului format de Partidul Social-Democrat (conservator, liberal, centru-dreapta).

Liderul socialist Antonio Costa ar urma să fie desemnat prim-ministru în următoarele săptămâni, el promiţând atenuarea austerităţii.

Coaliţia de centru-dreapta a câştigat legislativele desfăşurate în octombrie în Portugalia, dar nu avea majoritate în Parlament. Pedro Passos Coelho, care era premier al Portugaliei din anul 2011, remarcându-se prin politici de austeritate bugetară, fusese reînvestit în funcţie pe 30 octombrie 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PORTUGALIA,
GUVERN,
/actualitate/guvernul-portugaliei-demis-printr-o-motiune-de-cenzura-la-doar-doua-saptamani-dupa-investitura-14881762
14881762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.