Guvernul german a aprobat un proiect care obligă creditorii să susţină băncile cu probleme, din 2015

Postat la 09 iulie 2014 33 afişări

Guvernul german a aprobat miercuri un proiect de lege care prevede obligarea creditorilor să susţină băncile aflate în dificultate, din 2015, cu un an mai devreme decât prevăd planurile Uniunii Europene referitoare la instituţiile financiare care se confruntă cu probleme, transmite MarketWatch.

Guvernul german a aprobat un proiect care obligă creditorii să susţină băncile cu probleme, din 2015

 Noile reglementări fac parte dintr-un pachet legislativ al Germaniei privind uniunea bancară europeană, proiect ambiţios de centralizare a supravegherii băncilor din zona euro şi de organizare, în caz de nevoie, a salvării sau desfiinţării acestora.

"Germania deschide calea în Europa prin implementarea mai rapidă a regulilor europene şi creează instrumentele care permit lichidarea instituţiilor financiare de importanţă sistemică fără să fie pusă în pericol stabilitatea financiară", afirmă Ministerul de Finanţe în proiectul de lege obţinut de Wall Street Journal.

Proiectul asigură că, în perioade de criză, la rezolvarea acesteia vor contribui în primul rând proprietarii şi creditorii şi nu statul, din fonduri publice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-german-a-aprobat-un-proiect-care-obliga-creditorii-sa-sustina-bancile-cu-probleme-din-2015-12917017
12917017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.