Baconschi spune că i s-au cerut 100.000 de euro pentru locul trei pe lista PMP la europarlamentare

Postat la 08 iulie 2014 44 afişări

Teodor Baconschi susţine că i s-au cerut, ”cu scandaluri şi insulte”, 100.000 de euro pentru a fi ”tolerat” pe locul trei, considerat eligibil, pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare, el spunând că nu avea de unde să dea aceşti bani.

Baconschi spune că i s-au cerut 100.000 de euro pentru locul trei pe lista PMP la europarlamentare

 Baconschi a scris pe pagina sa de Facebook câteva ”precizări pentru cei care susţin că intelectualii angajaţi politic «abandonează lupta prea uşor»”.

Astfel, el aminteşte că a intrat în politica internă la un an după ce a devenit ministru de Externe, adică în 2011, şi că a activat în PDL, în echipa Boc.

”În 2012, am dorit să candidez la Bucureşti (de unde sunt) sau într-un colegiu de diaspora (unde mă ştiau bine românii, după ani de lucru în favoarea comunităţilor noastre din Italia, Portugalia şi Franţa). Am fost însă refuzat şi trimis să candidez la Iaşi. Am intrat în bătălie în ultima clipă, într-un oraş necunoscut mie, dar dominat 100% de PSD şi PNL. După o lună de campanie grea, fără bani, dar activă mediatic şi pe toate străzile, cartierelor muncitoreşti din colegiu, unde am discutat cu mii de oameni (furioşi pe PDL şi fani Antena 3) am primit aproape 10.000 de voturi, adică 21%, cu 5 procente peste media naţională a ARD. Mi-au lipsit circa 1000 de voturi pentru a intra în Senat”, scrie Baconschi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/baconschi-spune-ca-i-s-au-cerut-100-000-de-euro-pentru-locul-trei-pe-lista-pmp-la-europarlamentare-12908766
12908766
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.