Guvernul elimină subvenţia la construcţia de locuinţe prin credit ipotecar

Postat la 04 octombrie 2011 22 afişări

Guvernul nu va mai acorda subvenţii pentru construirea de locuinţe prin credit ipotecar, argumentând că preţul materialelor a scăzut pe fondul crizei dar şi că veniturile bugetului sunt insuficiente, astfel că de acest sprijin vor beneficia doar cei care au depus deja cereri.

Propunerea este inclusă într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Subvenţia pentru construirea unei locuinţe prin credit ipotecar este în cuantum de 30% din costurile de construcţie a acesteia, dar nu mai mult decât valoarea echivalentă în lei a 15.000 de euro şi nu mai mult decât valoarea creditului ipotecar contractat. Programul prin care se acordă ajutorul este derulat prin autorităţile administraţiei publice locale, subvenţia fiind acordată de Ministerului Dezvoltării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-elimina-subventia-la-constructia-de-locuinte-prin-credit-ipotecar-8835904
8835904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.