Guvernul dă gratis imobilele confiscate de ANAF. Ce condiţii trebuie să respecte noii proprietari

Postat la 06 octombrie 2023 91 afişări

Guvernul dă gratis imobilele confiscate de ANAF. Ce condiţii trebuie să respecte noii proprietari

Guvernul dă gratis imobilele confiscate de ANAF! A fost depus un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează valorificarea imobilelor şi echipamentelor aferente confiscate de Fisc. Acestea ar urma să intre în propietatea autorităţilor locale, care trebuie însă să respecte două condiţii privind exploatarea bunurilor.

Actul normativ, aflat în analiza Guvernului, reglementează posibilitatea ca bunurile de natura clădirilor şi a terenurilor aferente, indiferent de natura acestora, echipamente încorporate în acestea, clădiri speciale, precum şi orice alte bunuri imobile, indiferent de natura acestora, intrate în proprietatea statului român prin confiscare, aflate în gestionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, situate pe teritoriul unor unităţi administrative-teritoriale, să fie transferate în domeniul public al acestora, fără plată.

Guvernul dă gratis imobilele confiscate de ANAF. Ce obligaţii au beneficiarii

Beneficiarul transferului are obligativitatea de a respecta cumulativ mai multe condiţii.

Acesta nu poate transfera bunurile în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale şi nu le poate înstrăina prin vânzare-cumpărare pe o perioadă de 10 ani de la data transferului.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
conditii,
confiscari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.