Guvernul Cioloş nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 octombrie 2021 22 afişări

Guvernul Cioloş nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit

Guvernul Cioloş nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit. În favoare au votat doar 88 de parlamentari. Pentru învestire era nevoie de minimum 234 de voturi.

184 de parlamentari au votat împotriva guvernului Dacian Cioloş, în timp ce 88 de deputaţi şi senatori au votat „pentru”.

Pentru învestitură numărul minim de voturi trebuia să fie 234.

Prima opţiune politică în acest moment, potrivit preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, este „resuscitarea” colaiţiei. Dacă nu se poate, soluţia e un guvern minoritar: „important e să nu rămâi baricadat în certitudinile tale, care până la urmă sunt valabile doar în cetatea ta”.

„E clar că acest Guvern nu are cum să treacă, ştie şi dl Cioloş, ştie toată lumea”, a spus în timpul dezbaterilor Marcel Ciolacu. Liderul PSD afirma că PSD nu poate accepta un ministru al Sănătăţii care „este părtaş la acest dezastru sanitar”. „Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze”, spunea Ciolacu.

„Suntem în mijlocul furtunii şi nu ne permitem să fim superficiali sau iresponsabili”, a susţinut premierul desemnat, Dacian Cioloş, în timpul şedinţei în care urma să fie dat votul de învestitură. El a cerut „un vot pentru un guvern de criză”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cioloş,
rezultat,
vot

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.