Guvernul canadian interzice utilizarea materialelor plastice de unică folosinţă

Autor: Iulian Moşneagu Postat la 21 iunie 2022 20 afişări

Guvernul Canadei a anunţat că va interzice fabricarea şi importul unui număr de materiale plastice de unică folosinţă "dăunătoare", mai multe reglementări noi urmând să intre în vigoare în decembrie.

Guvernul canadian interzice utilizarea materialelor plastice de unică folosinţă

"Guvernul nostru este total implicat atunci când vine vorba de reducerea poluării cu plastic... De aceea, anunţăm astăzi că guvernul nostru îşi respectă angajamentul de a interzice materialele plastice dăunătoare de unică folosinţă", a declarat luni ministrul mediului, Steven Guilbeault, într-o conferinţă de presă, conform Al Jazeera.

"Acesta este un pas istoric pentru a învinge poluarea cu plastic şi pentru a ne păstra comunităţile, terenurile şi oceanele curate".

Vânzarea unor astfel de articole va fi interzisă începând cu decembrie 2023, o perioadă menită să le dea timp întreprinderilor să se adapteze la aceste schimbări şi să îşi lichideze stocurile existente.

De asemenea, guvernul va interzice exportul a şase materiale plastice până la sfârşitul anului 2025.

Anul trecut, guvernul federal a enumerat materialele plastice ca fiind toxice în conformitate cu Legea canadiană privind protecţia mediului, ceea ce a deschis calea reglementărilor pentru interzicerea unora dintre ele. Cu toate acestea, un consorţiu de producători de mase plastice a dat în judecată guvernul din cauza desemnării ca fiind toxice, într-un proces care se aşteaptă să fie audiat în cursul acestui an.

Canada foloseşte 15 miliarde de pungi de plastic pe an şi 16 milioane de paie de plastic pe zi, a declarat guvernul.

Tot mai multe rapoarte au contribuit la un sentiment de îngrijorare din ce în ce mai mare în întreaga lume cu privire la prevalenţa materialelor plastice şi la problemele pe care acestea le cauzează pentru mediu.

În ultimii 70 de ani, lumea a produs aproximativ 8,3 miliarde de tone de plastic, din care 60% au fost aruncate în depozitele de deşeuri, în oceane şi râuri sau au fost arse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canada,
material plastic,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.