Guvernul britanic a fost avertizat în urmă cu doi ani pe tema cărnii de cal

Postat la 18 februarie 2013 16 afişări

Ministrul britanic al Mediului a cerut efectuarea unei investigaţii asupra unor informaţii potrivit cărora Guvernul a fost avertizat în urmă cu doi ani despre posibilitatea ca în reţeaua alimentară să pătrundă carne de cal potenţial dăunătoare, relatează The Guardian în ediţia online.

Ministrul Owen Paterson a cerut Agenţiei britanice pentru siguranţă alimentară (FSA) să efectueze această investigaţie în urma unor informaţii potrivit cărora Guvernul a fost avertizat în 2011 cu privire la faptul că în reţeaua alimentară pătrunde carne de cal cu posibile urme de medicamente şi că situaţia poate conduce la izbucnirea unui scandal.

"Am discutat acest lucru cu directorul FSA (Food Standards Agency), iar aceasta va verifica înregistrările şi va vedea exact ceea ce s-a spus la vremea respectivă", a declarat duminică Paterson pentru Sky News.

John Young, un fost manager din cadrul Serviciului pentru Igiena Cărnii, care în prezent face parte din Agenţia pentru siguranţă alimentară, a declarat oentru The Sunday Times că a ajutat la redactarea unei scrisori adresate Departamentului pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale (Defra) în aprilie 2011, scrisoarea care a fost ignorată, a precizat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
britanic,
carne,
cal
/actualitate/guvernul-britanic-a-fost-avertizat-in-urma-cu-doi-ani-pe-tema-carnii-de-cal-10568984
10568984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.