Guvernul anunţă o nouă OUG pentru sprijinirea sectoarelor HoReCa şi turism

Autor: Ştefan Stan Postat la 28 noiembrie 2020 98 afişări

Guvernul anunţă o nouă OUG pentru sprijinirea sectoarelor HoReCa şi turism

Guvernul a anunţat că a dezbătut un proiect de ordonanţă de urgenţă discutat cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a veni în sprijinul sectoarelor cel mai grav afectate de pandemia COVID-19, respectiv întreprinderile din turism, structuri de cazare şi de alimentaţie publică, agenţii de turism, domeniul HoReCa.

Ordonanţa de Urgenţă instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în anul 2020, faţă de cifra de afaceri din 2019.

"Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanţii mediului de afaceri care urmează a fi notificată Comisiei Europene şi după aprobarea Comisiei Europene aceasta va fi adoptată în forma finală, Ordonanţa de Urgenţă urmează a fi adoptată în forma finală şi operaţionalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa şi pentru agenţiile de turism în perioada aceasta, în condiţiile în care guvernul încă de la începutul pandemiei a arătat preocupare pentru acest domeniu şi a venit cu diverse măsuri de sprijin pentru a atenua efectele negative ale pandemiei asupra acestui sector", a spus Ionel Dancă, şeful cancelariei prim-ministrului. 

Tot pentru domeniul turismului un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020 până la data de 31 decembrie 2021.

Aşadar, voucherele de vacanţă acordate în această perioadă, care nu au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare, impuse de eforturile noastre de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, aceste vouchere de vacanţă care nu au fost utilizate în această perioadă vor fi vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trader,
america

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.