Guvernul analizează dacă mai este oportun să listeze la bursă pachetul de 9,84% din acţiunile Petrom

Postat la 14 martie 2012 6 afişări

Guvernul analizează oportunitatea listării pe bursă a pachetului de 9,84% din acţiunile Petrom (SNP), fără ca la acest moment să fi renunţat la o astfel de operaţiune, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

"Este o întreagă discuţie legată de oportunitatea listării în continuare a Petrom. Nu este o idee care a dispărut, este în continuare o opţiune validă", a spus oficialul guvernamental. Întrebat dacă Petrom a fost scoasă de pe lista companiilor la care vor fi vândute pachete minoritare de acţiuni, convenită cu Fondul Monetar Internaţional, purtătorul de cuvânt a răspuns că această companie nu a fost niciodată pe o astfel de listă. Oferta de vânzare la bursă a 9,84% din acţiunile OMV Petrom, derulată în iulie anul trecut, a eşuat deoarece investitorii au subscris mai puţin de 80% din titluri şi ar trebui reluată în acest an, conform declaraţiilor oficiale.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
vanzare,
actiuni,
petrom,
oportunitate
/actualitate/guvernul-analizeaza-daca-mai-este-oportun-sa-listeze-la-bursa-pachetul-de-9-84-din-actiunile-petrom-9398482
9398482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.