Guvernul amana decizia in privinta taxei auto. Problema va fi discutata si in coalitie

Postat la 26 mai 2011 8 afişări

Guvernul a amanat o decizie in privinta taxei auto, stabilind ca aceasta sa fie luata dupa o analiza de impact si pe baza unor discutii care urmeaza sa aiba loc in cadrul coalitiei, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale, la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Potrivit acestora, Guvernul doreste ca studiul de impact sa indice numarul masinilor inregistrate in tara dupa introducerea taxei, cati bani a incasat statul din taxa de inmatriculare si cate masini uzate au fost casate. "Este o problema politica pana la urma, iar decizia trebuie luata in coalitie, dar numai dupa ce va fi efectuata o analiza serioasa de impact", au aratat sursele. La finalul sedintei de guvern, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca "ordonanta sau legea" de modificare a taxei auto va fi adoptata de Executiv saptamana viitoare si ca propunerea sa este aplicarea unei taxe auto care sa fie perceputa la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 ianuarie 2007, data de introducere a taxei de inmatriculare auto, cu o reducere a cuantumului taxei cuprinsa intre 20-30%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masini,
taxa auto,
guvern,
decizie
/actualitate/guvernul-amana-decizia-in-privinta-taxei-auto-problema-va-fi-discutata-si-in-coalitie-8285892
8285892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.