Guvernul adoptă decizia fără precedent: Doar vaccinaţii au voie la restaurant sau la spectacol

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 octombrie 2021 327 afişări

Guvernul adoptă decizia fără precedent: Doar vaccinaţii au voie la restaurant sau la spectacol

Guvernul a adoptat, sâmbătă, propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit căreia doar persoanele vaccinate sau cele vindecate de COVID au voie la restaurant, nunţi, botezuri sau cinematograf. Practic, au fost scoase testele rapide şi cele PCR.

În localităţile în care incidenţa depăşeşte 6 la mia de locuitori, sunt permise nunţile şi botezurile doar persoanelor vaccinate sau celor vindecate de COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.

În restaurante, baruri, cinematografe şi instituţii de spectacole se permite accesul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măştii de protecţie, între orele 5.00 - 24.00.

În ce priveşte activităţile sportive în aer liber, pot participa cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

Practic, au fost scoase testele rapide şi cele PCR. Şeful DSU, Raed Arafat, spune că persoanele testate pot să se infecteze şi ajunge la terapie intensivă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
vaccinaţi,
măsuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.