Guvernul a modificat peste noapte Legea educatiei. Vezi care sunt cele mai importante schimbari

Postat la 28 octombrie 2010 27 afişări

Imediat dupa ce a trecut testul motiunii de cenzura, guvernul Boc s-a reunit de urgenta pentru a pregati Legea educatiei, pe care vrea sa-si asume raspunderea. Amendamentele au fost acceptate intr-o sedinta de guvern care s-a incheiat in noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.00.

Executivul a facut un pas inapoi in privinta celor mai controversate prevederi: cele referitoare la conducerea universitatilor si scolilor. Daca in proiectul initial era stabilit ca rectorii sa fie desemnati prin concurs, fiind investiti totodata cu puteri sporite, astfel incat sa-si numeasca prorectorii si decanii, textul de lege a fost inmuiat, institutiile de invatamant superior primind libertatea de a opta intre doua modele distincte.

Concret, fiecare universitate va putea sa adopte fie modelul scrutinului universal, prin care rectorul este ales de catre intreaga comunitate academica: de la profesori la studenti, fie modelul corporatist, ce consta in doua etape: alegerea candidatilor de catre membrii senatului universitar si desemnarea castigatorului in urma unui concurs jurizat de o comisie de experti.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-a-modificat-peste-noapte-legea-educatiei-vezi-care-sunt-cele-mai-importante-schimbari-7594494
7594494
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.