Guvernul a modificat modul în care acordă subvenţie de termoficare autorităţilor locale

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 februarie 2022 93 afişări

Guvernul a modificat reglementările pe baza cărora Ministerul Dezvoltării acordă subvenţie autorităţilor locale pentru termoficare, a anunţat ministrul Cseke Attila. La cerere, autorităţile vor putea primi mai mulţi bani.

Guvernul a modificat modul în care acordă subvenţie de termoficare autorităţilor locale

Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei de Guvern de luni. Ministrul Cseke Attila a spus că până la epuizarea bugetului iniţial, de 400 de milioane de lei, destinat subvenţiilor pentru termoficare, Ministerul Dezvoltării va continua să acorde sprijin pentru facturile din lunile ianuarie şi februarie. Suplimentar, la cererea autorităţilor locale, va putea acorda şi fonduri în plus.

În baza reglementărilor în vigoare până acum, ministerul avea posibilitatea să ofere o subvenţie autorităţilor locale pe raza cărora funcţionează sisteme de termoficare pe bază de gaz, în limita a 50% din valoarea facturii care depăşea preţul plafonat.

Modificarea adoptată luni prevede posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori subvenţia iniţială, pentru facturile din lunile ianuarie şi februarie 2022, şi includerea autorităţilor locale care au sisteme de termoficare pe bază de păcură, a explicat Cseke Attila.

„Obiectivul Ministerului Dezvoltării este să asigurăm funcţionarea sistemelor de termoficare în sezonul rece. Am înţeles că aceste facturi ridicate sunt o povară pentru bugetele locale. Astfel, prioritatea rămâne acordarea sprijinului iniţial, de 50%, dar, dacă bugetul ne permite şi dacă autorităţile locale ne trimit cerere în acest sens, vom oferi un sprijin mai mare pentru lunile care au rămas din această iarnă, pentru a compensa cheltuielile de până acum ale autorităţilor locale”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Totodată, actul normativ adoptat luni prevede posibilitatea ca autorităţile publice locale, până la epuizarea bugetului, să utilizeze excedentele bugetare pentru a asigura fondurile necesare în vederea furnizării energiei termice în sezonul rece 2021-2022, a precizat Cseke Attila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
termoficare,
subvenţie,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.