Guvernul a avizat Lista persoanelor propuse pentru funcţia de judecător din partea României la CEDO

Postat la 19 iunie 2013 45 afişări

Lista persoanelor propuse pentru funcţia de judecător din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) şi pe care figurează Iulia Motoc, Florin Streteanu, Bianca Guţan şi, ca rezervă, Tudor Panţîru, a fost aprobată de Guvern în şedinţa de miercuri.

Guvernul a avizat Lista persoanelor propuse pentru funcţia de judecător din partea României la CEDO

 Cei patru au fost anunţaţi vineri de către comisia de selecţie.

Lista principală, pe care sunt trecuţi, în ordine alfabetică, Bianca Andrada Guţan, Iulia Antonella Motoc şi Florin Streteanu, va fi înaintată Consiliului Europei de către Guvern, după obţinerea avizului comisiilor juridice şi pentru drepturile omului din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună.

Judecătorul român la CEDO va fi ales de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, dintre cei trei candidaţi propuşi de Guvernul României.

Pentru funcţia de judecător din partea României la CEDO au mai candidat Cristina Coteanu şi Paul Vasilescu, aceştia susţinând interviul miercuri, la Ministerul Justiţiei. La interviu nu a mai participat procurorul Codrin Miron, de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Arad, care s-a retras.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-a-avizat-lista-persoanelor-propuse-pentru-functia-de-judecator-din-partea-romaniei-la-cedo-10986843
10986843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.