Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară a anului

Postat la 23 noiembrie 2018 61 afişări

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară a anului, cu un plus de 9,5 miliarde de lei la venituri şi 10,7 miliarde de lei la cheltuieli şi cu încadrarea în deficitul bugetar de 2,9% din PIB, a anunţat vineri ministerul Finanţelor Eugen Teodorovici, la Guvern.

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară a anului

„Am pornit cu cinci mari angajamente pe care le respectăm în totalitate. Implementăm măsurile din programul de guvernare, măsurile de stimulare a economiei şi măsurile sociale. Ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar, sub 3% din PIB, ţintă respectată, nu creştem ponderea datoriei guvernamentale în PIB, la fel, ţintă respectată. Consolidăm rezerva finanţelor din trezorerie, asiguram cheltuieli de înzestrare militară conform planului angajat. Asigurăm finanţarea necesară pentru pregătirea în bune condiţii a sărbătoririi Centenarului şi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE", a spus Teodorovici.

Cheltuielile pentru investiţii vor fi, a spus ministrul, mai mari cu 40% faţă de realizările din 2017, iar ponderea datoriei guvernamentale în PIB va fi 35%, a patra cea mai mică din Uniunea Europeană.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.