Guvernul a anunţat procedura prin care persoanele în şomaj tehnic vor primi ajutoare financiare

Postat la 31 martie 2020 100 afişări

Guvernul a anunţat procedura prin care persoanele în şomaj tehnic vor primi ajutoare financiare

Un şomer „tehnic” primeşte o indemnizaţie cuprinsă între 1.000 şi 4.000 de lei net pe lună, plătită de stat. În calculul şomajului tehnic nu sunt incluse veniturile din bonusuri sau din tichete de masă. Nu toate companiile care şi-au întrerupt activitatea primesc banii de la stat.

În cazul în care există două sau mai multe contracte individuale de muncă şi se vor suspenda toate, indemnizaţia acordată va fi calculată pentru contractul cel mai avantajos pentru tine. În schimb, dacă unul dintre contracte rămâne activ pe perioada stării de urgenţă, nu vei beneficia de şomaj tehnic.

Ca să primeşti indemnizaţia de şomaj tehnic trebuie să depui, prin email la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, următoarele: cerere datată şi semnată de reprezentantul legal al operatorului economic şi declaraţie pe proprie răspundere şi lista salariaţilor care urmează să beneficieze de indemnizaţie, conform unui model care va fi aprobat prin ordin al ministrului muncii.

Plata se va face în contul angajatorului în termen de maxim 15 zile, iar angajatorul are obligaţia de a redirecţiona sumele către angajaţi în maxim 3 zile de la primirea sumei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
somaj,
ghid,
perioada,
stare de urgenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.