Guvernul a adoptat noi reguli pentru omologarea şi exploatarea pârtiilor de schi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 02 noiembrie 2022 23 afişări

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o hotărâre care modifică HG nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

Guvernul a adoptat noi reguli pentru omologarea şi exploatarea pârtiilor de schi

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, spune că decizia de actualizare a legislaţiei a fost luată în urma unei analize.

„Singuranţa tuturor celor care practică sporturi de iarnă pe pârtiile din România trebuie să primeze! În perspectiva următorului sezon turistic, atunci când o mare parte dintre români, dar şi străini vor alege să îşi petreacă vacanţele în destinaţiile locale, la munte, am făcut o analiză a legislaţiei specifice pentru omologarea pârtiilor şi traseelor de schi, din care a reieşit necesitatea actualizării acesteia, respectiv a unor condiţii de securitate. Alături de viitoarele investiţii pe care le vom finanţa, noile măsuri contribuie la una dintre priorităţile asumate, în calitate de ministru liberal, respectiv dezvoltarea domeniului schiabil”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Actul normativ reglementează accesul persoanelor cu nevoi speciale pe pârtiile de schi, cu referire la echipamentul acestora, şi actualizează nivelul amenzilor.

„Prevenţia defineşte activităţile de control în turism, realizate de minister; ne dorim un mediu de afaceri sănătos şi performant. Tocmai din aceste motive am ales calea îndrumării operatorilor economici, ca principal punct de interes, în scopul armonizării la nivel naţional a bunelor practici. Însă, acolo unde nu există înţelegere, trebuie să fim fermi, în special atunci când vorbim despre siguranţa turiştilor”, a mai spus ministrul.

Totodată, în funcţie de gravitatea abaterii, este prevăzută posibilitatea aplicării odată cu sancţiunea contravenţională principală şi a sancţiunii contravenţionale complementare, respectiv retragerea certificatului de omologare a pârtiei sau a traseului de schi pentru agrement.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
schi,
pârtii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.