Guvernatorul Băncii Angliei: 2013 ar putea fi un an al războaielor valutare între marile economii

Postat la 11 decembrie 2012 9 afişări

Unele economii mari ar putea încerca în 2013 să-şi deprecieze şi mai mult monedele, pentru a susţine creşterea economică, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King.

"Cred că 2013 va fi un an dificil, în care mai multe state vor încerca să-şi deprecieze monedele. O astfel de perspectivă produce îngrijorare. Vor reacţiona şi alte ţări la fel? Ce se va întâmpla?", a declarat King, citat de Wall Street Journal.

Devalorizarea în scopuri competitive a fost folosită de marile economii în ultimii ani pentru a contracara impactul crizei şi încetinirea la nivel global. Politicile monetare relaxate şi alte măsuri, precum achiziţiile de active financiare de către băncile centrale, au condus la deprecierea unor valute importante.

O monedă ieftină face, teoretic, exporturile mai ieftine şi mai competitive, ajutând astfel activitatea economică. Acest instrument ar putea fi preferat de tot mai multe ţări în următoarele luni, în contextul încercărilor de a genera creştere economică, a afirmat guvernatorul, într-un interviu pentru Wall Street Journal.

Cititi mai mult pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernatorul-bancii-angliei-2013-ar-putea-fi-un-an-al-razboaielor-valutare-intre-marile-economii-10384504
10384504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.