Guvern: Nivelul de iod radioactiv este infim, nu exista niciun pericol pentru sanatatea populatiei

Postat la 13 aprilie 2011 17 afişări

Nivelul de iod radioactiv identificat in apa de ploaie si laptele de oaie este infim, de 600 ori mai mic decat limita admisa, si nu exista niciun pericol pentru sanatatea populatiei, a declarat, la Guvern, directorul Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara de la Magurele, Nicolae Victor Zamfir.

Apa de ploaie si laptele de oaie din Slanic contin urme de iod radioactiv, conform unui studiu facut fara legatura cu monitorizarea zilnica a radiatiilor sau cu situatia din Japonia, Institutul de Fizica Nucleara si ISP anuntand ca aceste concentratii sunt infinit mai mici fata de maximele admise. Directorul Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei" de la Magurele, Nicolae Victor Zamfir, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca urmele de iod in apa de ploaie si laptele de oaie au fost identificate in zona Slanic Prahova in cadrul unui studiu realizat de catre o echipa, fara legatura cu supravegherea zilnica a radiatiilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
radiatii,
nivel,
iod
/actualitate/guvern-nivelul-de-iod-radioactiv-este-infim-nu-exista-niciun-pericol-pentru-sanatatea-populatiei-8154377
8154377
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.